Στο "κέντρο βάρους"

17-10-2010

Όταν απέναντί σου έχεις μια μεγάλη ομάδα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την κοιτάξεις στα μάτια και όχι να παρακολουθείς σαν θεατής। Δυστυχώς για ένα ακόμη παιχνίδι εκτός του ότι δεν είχαμε πάθος, τα τρεξίματά μας ήταν τραγικά, δεν υπήρχε αλληλοκάλυψη και στο κέντρο ήμασταν ανύπαρκτοι। Δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και αυτό γιατί οι δύο υποτίθεται κινητήριοι μοχλοί της ομάδας, Μπόατεγκ και Στρμπα, απλά περπατούσαν, με τον Φλίσκα να τρέχει και για τους δύο. Αν και αναγκάστηκε να το κάνει ήταν σωστή η αλλαγή του Σλοβάκου με τον Μαρσελίνιο, ο οποίος με τις ενέργειές του βοήθησε να πατήσουμε λίγο την αντίπαλη περιοχή και αν ήταν και πιο αποτελεσματικός στο τέλος του ημιχρόνου θα μπορούσε να πετύχει και γκολ, ένα γκολ που θα μας έδινε άλλη ψυχολογία για την συνέχεια. Θα ήταν πολύ διαφορετικό το 1-1 του ημιχρόνου από το 1-0 που ήταν τελικά. Δεν ήταν όμως μόνο το κέντρο που δεν λειτούργησε σωστά. Κατά την άποψή μας το ίδιο συνέβει και με τα άκρα. Ο Ολυμπιακός πλαγιοκοπούσε με μεγάλη ευκολία και φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να δεχτούμε το γκολ ενώ οι ακραίοι μας πέρα από το αμυντικό κομμάτι δεν ανέβαιναν όσο θα έπρεπε για να πιεστούν λίγο και τα χαφ των ερυθρολεύκων. Όσες φορές έγινε αυτό, έγινε κατόπιν υπόδειξης των συμπαικτών τους. Συγνώμη, αλλά αυτό δείχνει ερασιτεχνισμό. Όταν θέλεις να λέγεσαι ομάδα πρέπει να δουλεύεις με αυτοματισμούς και όχι με υποδείξεις.

Είμαστε εδω για να λέμε την άποψή μας είτε είναι σωστή είτε είναι λάθος. Παίρνοντας λοιπόν αφορμή από το υλικό που έχει σήμερα η ομάδα θα τολμήσουμε να γράψουμε για εμάς και όχι για να υποδείξουμε σε κανέναν μια ενδεκάδα που κατά την άποψή μας θα απέδιδε πιθανόν καλύτερα. Στην αμυντική γραμμή δεν θα αλλάζαμε τίποτα. Βάλλας, Γκλέισον, Μπέρτος και Τζάκι οι τέσσερεις. Τα δύο αμυντικά χαφ μπροστά απο αυτούς, ο Φλίσκας με τον Βασιλακάκη. Οι τρεις μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ δεξιά ο Κατόνγκο, αριστερά ο Πόι, στην μέση ο Μαρσελίνιο, πίσω από τον εναν επιθετικό στην κορυφή της επίθεσης που θα είναι ο Έλινγκτον, μιας και μαθαίνουμε ότι επιστρέφει ο Άγγλος φορ. Σε ένα σύστημα δηλαδή 4-2-3-1.

ΥΓ: Μετά τα τρία απανωτά παιχνίδια με μεγάλες ομάδες το πρωτάθλημα ξαναξεκινά ουσιαστικά για εμάς από την επόμενη αγωνιστική. Υπάρχει δρόμος μπροστά για να διορθωθουν πολλά πράγματα.