Να ειχαμε και λιγο θρασος...

04-10-2010

Το πρώτο ημίχρονο δεν κύλησε καθολου καλα για την Skoda Ξάνθη, δεχόμενοι ένα γκολ πολύ νωρίς. Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την κακή εικόνα που είχε η ομάδα στο χθεσινό παιχνίδι, χωρίς καμία προσπάθεια να δημιουργήσει φάσεις για γκολ. Και πώς να το κάνει άλλωστε, όταν εχει σε τόσο κακη αποδοση παίκτες σαν τον Στρμπα και τον Μπόατεγκ. Δύο παίκτες με τα προσόντα που έχουν να κυκλοφορούν και να δημιουργούν βοηθωντας την σωστή ανάπτυξη της ομάδας πράγμα που δεν φάνηκε χθες. Ειναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα δεν μπορούσε να αλλαξει δυο μπαλιές. Στις δυό γραμμές υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις με αποτέλεσμα να ερχεται πολύ πίσω ο Πόι για να πάρει μπάλα κατά συνέπεια με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνταν πρόβλημα. Δεν είχαμε παίκτη στην κορυφή αλλά ακόμη και αν έβγαινε αντεπίθεση δεν υπήρχει κάποιος για να την εκμεταλλευτεί. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο δεν ασκούνταν καμία πίεση στην άμυνα των αντιπάλων κάνοντάς μας εντελώς ακίνδυνους.
Στο ανασταλτικό κομμάτι υπήρχε επίσης σοβαρό πρόβλημα κυρίως από τα δεξιά. Εκεί δεν υπήρχαν οι κατάλληλες βοήθειες από τα δύο αμυντικά χαφ με αποτέλεσμα ο Σκόκο και ο Λεονάρντο να κάνουν "σαντουιτς" τον νεαρό Κομεσίδη. Έτσι ήρθε και το γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν απλά καλύτερα χωρίς όμως τις ευκαιρίες που θα μας έκαναν επικίνδυνους στην αντίπαλη περιοχή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι απειληθήκαμε κιολας. Μετά το γκολ της ΑΕΚ δεν υπήρχε καμία σοβαρή ευκαιρία που να μας απειλήσει. Αυτό που έλειπε κατά την άποψή μας ήταν η συνοχή που θα έπρεπε να έχουμε σαν ομάδα κάτι που είχαμε με τον ΠΑΟΚ χωρίς βέβαια να πιάσουμε κάποια σπουδαία απόδοση. Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος με τις αλλαγές που έκανε προσπάθησε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα. Το δικαίωμα αυτό το πήρε και από την κακή αμυντική λειτουργία που είχε η ομάδα της ΑΕΚ. Σε τέτοια παιχνίδια πέραν απο την τακτική συμπεριφορά χρειάζεται και ποδοσφαιρικό θράσος κάτι που μας έλειπε.

ΥΓ: Στατιστικές Αναλύσεις
Αν εχθές δεν έβλεπα το παιχνίδι με τις τελικές προσπάθειες που δίναν στην ΑΕΚ θα είχα την εντύπωση ότι είμασταν κλεισμένοι στην περιοχή μας για 90'. Για παράδειγμα, δεν μπορείς ένα σουτ που πάει στα περιστέρια ή η μπάλα να κάνει μία μέρα να πάει στον τερματοφύλακα να αναφέρεται σαν τελική προσπάθεια. Αν η εικόνα αυτή ήταν βάσει των στατιστικών τότε ποιος ο λόγος στο τέλος να αποδοκιμάζονταν οι παικτες της ΑΕΚ και από τους ίδιους τους φιλάθλους της; Θα ήταν απλά σούπερ.