Ή στραβός είναι ο γιαλός... ή στραβά αρμενίζουμε!

14-12-2009

Το πρωτο 45/λεπτο θα μπορουσα να το χαρακτηρισω με μια λέξη. Ναυάγιο!
Λάθος ενδεκαδα, άνευρη ομάδα, χωρις πάθος! Η άμυνα έμπαζε απο παντού, στην οποία μπορουσες να ξεχωρισεις μονο του Γκσπουρνικ αλλα και τον φιλοτιμο Σταθακη. Λιγα πραγματα και στο κεντρο και από τους τρεις που επαιζαν εκει. Πολυ καλος ο Μαρσελινιο απο τα αριστερα οπως κι αρκετα κινητικος ο Πόι, χωρις ομως να τροφοδοτειται. Μια καλη μπαλια εχουμε σημειωσει ολη κι ολη , απο τα ποδια του Ζτρμπα, με αυτη να ειναι η μοναδικη καλη μας ευκαιρια στο ημίχρονο.
Για την "σοφία" του κ. Ματζουράκη, να χρησιμοποιησει για ενα ακομη παιχνιδι στην δεξια πλευρα τον Αλ Σαϊφι, δεν υπαρχουν λόγια. Προφανως, ό,τι δεν βλεπαμε εμεις στο προηγουμενο παιχνιδι το εβλεπε ο κος Ματζουρακης. Ίσως να εβγαζε ματια ο παικτης. Το μονο που απεδειξε με την παρουσια του σημερα ειναι το ποσο "ανυπαρκτος" είναι, αφήνοντας εξω εναν παικτη σαν τον Φαμπιανεζι και "βαφτιζοντας" δεκαρι τον Ζτρμπα. Προφανως για να μπερδεψουμε τον κ. Δώνη. Ωραίο ανέκδοτο!
Στο δευτεο ημίχρονο ημασταν καπως καλυτεροι. Σε αυτο βεβαια επαιξε μεγαλο ρολο η "έμπνευση" αυτη τη φορα του αντιπαλου προπονητη να παιξει αμυντικα και να μας δωσει χωρο. Ειχαμε την υπεροχή, καναμε καποιες μικροευκαιρίες αλλα από ουσία, μηδεν! Και σαν να μην εφτανε αυτό, ηρθε και η πρωτη αλλαγη, συνεχεια της "σοφιας" του κου Ματζουράκη, του Μαρσελίνιο με τον Λουτσιάνο. Διατηρωντας στον αγωνιστικο χωρο τον ¨εξαιρετικο¨ Αλ Σαϊφί.
Η μαγεια συνεχιστηκε και με τις εσωτερικες αλλαγες. Βαλαμε τον Ζτρμπα σεντερ φορ και τρομοκρατησαμε πραγματι την αντιπαλη αμυνα. Ερχεται και η αναγκαστικη αλλαγη του Παπαδημητρίου με τον Φαμπιανέζι και συνεχιζουμε την λαθος τακτική. Τι εννοω; Ορθώς στα δεξια ο Φλίσκας αλλα το "σύστημα" ο Κωστουλας μονο στο κεντρο και "όλοι οι άλλοι" μπροστα, εμοιαζε περισσότερο με "ένας για όλους και όλοι για έναν".
Τελικά, το μονο που ειχαμε σαν ομαδα στο χθεσινο παιχνιδι , ηταν η ανούσια κατοχη του δευτερου ημιχρόνου. Αν και αργα στο 78΄καταλαβε ο κος Ματζουρακης ότι επρεπε να βαλει τον Σουάνη σεντερ φορ και να βγαλει τον Αλ Σαϊφί, να περασει λιγο πιο πισω ο Ζτρμπα, ωστε να ανεβαινει η μπαλα πιο ευκολα, να περασει δεξια ο Λουτσιάνο και αριστερα ο Πόι με τον Φαμπιανεζι στον άξονα. Τοτε μονο φανηκαμε σαν ομαδα στο γήπεδο. Και αν ημασταν λιγο τυχεροι, θα μπορουσαμε να παρουμε ενα θετικο αποτελεσμα.

ΥΓ 1: Ζήτησα από τον Νεκτάριο να μου κλεισει ραντεβου με εναν καλο οφθαλμίατρο, μήπως έχω εγώ το πρόβλημα και δεν βλεπω σωστά τις επιλογές του coach.

ΥΓ 2: Αν και τωρα δεν παρουμε ετοιμοπολεμους παικτες, ενδεκαδάτους, και συνεχισουμε στην φιλοσοφία του "υπό δοκιμήν" θα εχουμε θεμα ακομα και για την παραμονη μας.