Έλλειψη αγωνιστικής πειθαρχίας

12-09-2010


















Φίλες και φίλοι του xanthi reds χαίρετε!
Η στήλη "εκ του ασφαλούς" επιστρέφει μετά από καιρό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και αν δεν προκύψει κάτι θα είμαστε συνεπείς μετά από κάθε παιχνίδι απέναντί σας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Νίκος Κεχαγιάς παράταξε την ομάδα με 4-3-3. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε πολλά προβλήματα και δεν βοήθησε όσο θα περίμενε ο προπονητής. Αναγκαζοταν να ανεβαίνει η άμυνα πολύ ψηλά, αφήνοντας πολλούς ελεύθερους διαδρόμους, κυρίως απο τα αριστερα. Ευτυχώς ο αντίπαλος δεν εκμεταλλεύτηκε περισσότερο τις αδυναμίες μας στο ανασταλτικό κομμάτι. Ουτε και το κέντρο όμως βοήθησε όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να μην έχουμε σωστή ανάπτυξη στο παιχνίδι μας και έτσι το μόνο που κάναμε ήταν να παίξουμε με ανορθόδοξο τρόπο προσπαθώντας να βρούμε τον Μπούγκα με ψηλές μπαλιές, πράγμα δύσκολο για το ύψος του. Και όταν δημιουρήσαμε κάποιες μικρό ευκαιρίες στην περιοχή του Πανιωνίου δεν υπήρχαν αρκετοι ποδοσφαιριστές να τις εκμεταλλευτούν και έτσι κύλησε χωρίς ουσία το πρώτο ημίχρονο.

Στο δέυτερο ημίχρονο η ομάδα ξεκίνησε παίζοντας 4-1-4-1 χωρίς να φέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή το επιθυμητό αποτέλεσμα γι αυτό και το γυρίσαμε σε 4-4-2, πιέζοντας λίγο καλύτερα τον αντίπαλο με κέρδος το πέναλτι της ισοφάρισης. Ήταν κάπως δύσκολο να διασπάσουμε την πολυπληθή αμυντική λειτουργία και ειδικά από τότε που έμειναν με δέκα παίκτες.

Κατά την προσωπική μου άποψη στο σημερινό παιχνίδι έφταιξε το ότι δεν κρατούσαμε τις σωστές θέσεις όπως έπρεπε και φαινόταν να παίζουμε χωρίς αγωνιστικό πλάνο. Επίσης, οι αλλαγές που έγιναν δεν βοήθησαν στον βαθμό που θα έπρεπε και θα περίμενε ο προπονητής. Πρέπει να ξεχάσουμε γρήγορα το σημερινό παιχνίδι και να δώσουμε περισσότερη έμφαση στην τακτική πειθαρχία.

mail επικοινωνίας: syreds@gmail.com
Τα mail και οι απαντήσεις δημοσιεύονται στην στήλη "Συ είπας"