ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

10-01-2010

Καιρό ειχα να δω την ομάδα να παιζει με παθος, με καλά τρεξίματα και με καλη κυκλοφορία απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Χαρακτηριστικό, ότι δεν υπηρχε παικτης που να υστερουσε στο πρώτο 45/λεπτο. Καναμε σωστη άμυνα από ψηλά, κλείναμε πολύ καλά στο χωρο του κεντρου με αποτελεσμα να μην αφηνουμε τον αντιπαλο να κυκλοφορει ευκολα τη μπάλα και να δημιουργεί επικίνδυνες φασεις στην εστία μας. Χαρακτηριστικό ειναι ότι ο ΠΑΟ έκανε μονο δυο φασεις, στην μία εκ των οποιων υπηρχε και αρκετη δόση τύχης. Τετοια ήταν και η φαση του γκολ του Παναθηναϊκού, που εφερε τετ-α-τετ τον Σισέ μετα από κόντρα του Βάλλα, ο οποίος πετυχε ένα εύκολο γκολ.
Αντιθετως, ακριβως εκει αντιμετωπιζουμε εμεις το προβλημα, στο γκολ δηλαδη. Φανηκε και χθες. Ενω κυκλοφορουσαμε καλα την μπάλα φτανοντας στην αντιπαλη περιοχή δεν ειχαμε τροπο να περασουμε μια καλη μπαλιά στην όχι και τόσο καλη αμυντικη λειτουργία του Παναθηναϊκού. Ενω μια φορα που εγινε αυτο, με μία καθετη μπαλιά, φτασαμε κοντα στο να πετυχουμε τερμα με τον Ελινγκτον.
Και στο δευτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, ειχαμε περισσότερο κατοχή της μπάλας και λειτουργουσαν σωστα όλες οι γραμμες μας. Ο κος Ματζουράκης προσπαθησε με την είσοδο του Φαμπιανέζι να πιεσει ακομα πιο ψηλα τον αντίπαλο και να δημιουργησει καλυτερες προϋποθεσεις στην αντιπαλη περιοχή. Ηρθε και η αναγκαστικη αλλαγη του Μαρσελίνιο με τον Σουάνη που περα από το γκολ που πετυχαίνει, ηταν θετικος στην διάρκεια που αγωνίστηκε. Κατα την προσωπικη μου άποψη, απο το χθεσινο παιχνιδι ξεχωρισαν λιγο περισσότερο οι Φλίσκας και Ζντρμπα. Αλλα και ο μαχητικος Κωστούλας ήταν πραγματικός ηγέτης αν και απεναντί του ειχε τον κορυφαίο σεντερ φορ στην Ελλάδα. Μπορει να πετυχε δύο γκολ ο Σισέ αλλα το σιγουρο ειναι ότι ο έμπειρος αμυντικός δεν φερει ευθύνη. Την μόνη αλλαγη που δεν καταλαβα ειναι του Φλίσκα με τον Βασιλακάκη και πιο ήταν το κερδος της αλλαγης αυτής. Και μία επισημανση, θεωρώ ότι ο Μαρσελίνιο θα ηταν καλυτερος... αν επαιζε απο την πλευρα του Βίντρα...

ΥΓ: Θελω να πιστευω ότι θα κανουμε τις καταλληλες κινησεις ωστε να ενισχυθει η ομάδα και να ξεφυγει απο την δυσκολη θεση που βρισκεται. Ηδη ειναι θετικα τα στοιχεια που δείχνει ο Έλινγκτον, θα δουμε τον Μπουγκα και περιμενουμε την τριτη μεταγραφη που προαννηγειλε ο κος Ματζουράκης.